Hotell Slussen

Checklista inför ett bröllop

Checklista inför ett bröllop

Att tänka på inför ditt bröllop!

Om du är nyförlovad går mycket av din tid förmodligen åt till att leta efter en perfekt bröllopslokal i Stockholm. Vi har försökt skapa en guide för hur du väljer vilken typ av plats du vill ha. När du väl har gjort en kort lista, börjat kontakta platser och kanske till och med organiserat ett besök är det dags att ta reda på vilken bröllop plats som är ”The One” för er. Det är här som vår praktiska checklista med frågor om bröllopslokaler kommer in i bilden.

Alla ni som har börjat leta efter en plats för ert bröllop vet att även om ni har haft mycket tid med lokal ansvarig, säljaren eller er bröllops koordinator så går ni vanligtvis därifrån och tänker på en massa frågor som ni borde ha ställt.

Vårt råd är därför att, när ni ska besöka en lokal för bröllop, ta med er en lista med frågor och skriv ner svaren medan ni går runt och tittar. På så sätt har du a) all information du behöver och b) konsekventa svar för att kunna jämföra olika alternativ. Detta kommer att göra det så mycket lättare att jämföra för- och nackdelar när du försöker fatta ditt slutgiltiga beslut för vilken bröllopslokal som ni ska boka.

Frågor att ställa till bröllopslokal ansvarige

För att komma igång har vi sammanställt en allmän lista med viktiga frågor om bröllopslokaler som täcker alla olika aspekter du behöver veta innan du bokar lokal. Det finns framförallt två primära frågor som du måste ta reda på innan du pratar med uthyrningsansvarig för bröllopslokalen:

 • Har lokalen tillräckligt med sittplatser för att kunna ta emot era gäster?
 • Är ert önskade datum fritt?

Utöver dessa grundläggande frågor finns det flera stora och små frågor som måste redas ut. Den här checklistan är utformad för att ge dig en bred överblick över vilka saker du bör fråga för att minimera eventuella överraskningar senare.

Vissa frågor kommer att vara viktiga för dig och din framtida man/hustru, andra kanske inte är lika viktiga och då kan helt enkelt hoppa över dem när du pratar med uthyrningsansvarig för bröllopslokalen.

Om du kommer kolla på flera olika lokaler kom ihåg att anteckna svaren på varje ställe så att du kan jämföra dem senare.

Frågorna du behöver fundera på inför bröllopet

 • Vem kommer att vara på plats på dagen?
 • Finns det en intern bröllopskoordinator?
 • Om det finns en samordnare, kommer de att vara där under hela mottagningen?
 • Finns lokalen tillgänglig för exklusiv användning? Om så är fallet, finns det ett minsta antal gäster som måste boka boende för att få exklusivitet?
 • Hur flexibla är de olika paketen, exempelvis får man ta med sig egen mat och dryck?
 • Planeras det några förändringar i byggnaden före bröllopet (renoveringar, målning osv.)?
 • Är bröllopslokalen tillgänglig för gäster med funktionshinder?
 • Kan bröllopsceremonin äga rum i samma rum som mottagningen (för er som vill ha bröllopet och festen på samma plats)
 • Finns det några alternativa platser (eller utomhusplatser) för borgerlig ceremoni?
 • Får vi använda konfetti?

Hoppas att denna enkla checklista kommer hjälpa dig och din partner att hitta rätt lokal för bröllop